One Piece Anime 452

Posted: Saturday, June 5, 2010 by Amonree in Labels:
1

next =)

One Piece Anime 451

Posted: by Amonree in Labels:
1

Enjoy Watching =)

One Piece Anime 450

Posted: by Amonree in Labels:
0

Assalamualaikum... akhirnya...update jgk =p



Update Update Update

Posted: Thursday, May 27, 2010 by Amonree in
1

Assalamualaikum semua. . . Ralik betul aku dengan Fb dan game aquarium tu sampai 2 minggu tak update. . . huaaaaaaaa. . .

so atas permintaan ramai. . . aku akan update la skit2 blog aku. . . dan aku masukkan sekali pasal hobi baru aku. . . main game ikan. . . hehe




game happy aquarium

nak try men leh bukak fb . . . hehe

One piece 584 Download

Posted: Thursday, May 13, 2010 by Amonree in Labels:
0

Episod yang ditunggu ramai

Naruto 494 Download

Posted: by Amonree in Labels:
0

Naruto baru pun ada . . . =)

Bleach 403 Download

Posted: by Amonree in Labels:
0

Assalamualaikum . . . lama x update . . . baru2 . . .

Kisah KTM @ Komuter

Posted: Saturday, May 8, 2010 by Amonree in Labels:
0

Assalamualaikum . . . Akhirnya ada juga masa untuk aku menulis di blog aku ini . . . Sebelum aku updated dengan anime atau pun manga yang akan ku letak . . . terpanggil la aku untuk menceritakan kisah di KTM . . Korang semua mesti biasa naik kan?? Dan mungkin biasa la kisah ni . . .Tetapi aku just nak ingatkan sahaja . . . Siapa yang terkena sendiri mahu ingat k??



Kisah bermula di


Stesen KTM Serendah, tempat aku tunggu tren nak g KL. hehe


Inilah tiket KTM yang berharga RM4.30. . . mahal tu


Lenggangnya . . . aku sorang ke duk menunggu ek???


Tu kisah waktu pagi time tak busy tambahan pula dari serendah tempat orang tak ramai . . hehe
Kita tgok waktu balik pula waktu aku menunggu tren di KL Sentral pukul 5.10


Baru la syok nenggok ramai orang tunggu. . .hehehe


Dalam tren plak, dah kene berdiri den. . . Ponat tul


Kisah bermula disini. . .


Adik buat apa tu keliling tiang tu. . . Lah, adik pun kene berdiri ya. . . kesian kat adik sama macam abang jugak kene berdiri kan. . .

Mana penumpang yang duduk2 ??? sama2 kita tengok . . .


Muda - mudi seronoknya duduk . . . buat2 tak nampak adik tu berdiri dan yang lebih teruk kat bawah ni . . .


Sedapnya ko tidur bro. . . padahal time adik tu baru masuk aku nampak ko terkebil2 buat tak nampak. . . sekarang ko tidur plak . . . elok la tu jadi mcam Adlin yang dalam iklan tu, buat2 tidur. . .


Adik tu terus melihat brother tu. . . "Abang tak mahu bagi saya duduk ke??"


Penat ya adik? kesian adik ni sampai terduduk penat berdiri. .


Lastly adik ni menanggis kerana penat berdiri . . . tetapi tetap tak ada orang bagi tempat
duduk . . . Dalam tren ni ada orang tua , baby dan ibu mengandung yang tak dapat duduk tetapi tak sempat aku ambil gambar. . .


Logo bagi tempat duduk bagi mereka yang memerlukan hanyalah sia2 jika Orang kita semuanya pentingkan diri . . . Bagi mereka yang terasa tu ubahlah perangai. . . kasihanlah dekat mereka yang lebih memerlukan tempat duduk . . .

Benda ni tiap2 hari aku tengok . . . tak matinya kalau tak dapat tempat duduk kan?? better jadi mcam bro kat bawah ni. . . bawa tempat duduk sendiri



Naruto 493 Download

Posted: Friday, May 7, 2010 by Amonree in Labels:
0

Assalamualaikum semua. . . akhirnya naruto baru keluar jugak. . .



Download

Hias Jangan Tak Hias

Posted: Thursday, May 6, 2010 by Amonree in
0

Assalamualaikum semua . . . selamat malam. . . ni ngah duk sibuk menghias blog . . . tgok blog owang len mcam best2 jer. . . aku pun dengki la . . . jeles lak. . .hehe

Sementara duk menghias ni. . . so tak ada la post baru. . . ada cerita menarik nak letak kalau sempat siap kerja menghias. . . harap2 tenet pun jangan la melembabkan diri beliau. .

Ucapan terima kasih la buat sifu2 blogger yang telah lama dalam kancah2 blog ni yang sudi tunjuk ajar. . . arigato yo. . .





One piece anime 448

Posted: Wednesday, May 5, 2010 by Amonree in Labels:
0

One piece anime 447

Posted: by Amonree in Labels:
0

One piece anime 446

Posted: by Amonree in Labels:
0

One piece anime 445

Posted: by Amonree in Labels:
0

One piece anime 444

Posted: by Amonree in Labels:
0

One piece anime 443

Posted: by Amonree in Labels:
0

One piece anime 442

Posted: by Amonree in Labels:
0

One piece anime 441

Posted: by Amonree in Labels:
0



Selamat menonton

One piece anime 440

Posted: by Amonree in Labels:
0





Enjoy watching

One piece anime 449

Posted: by Amonree in Labels:
0

My new project . . . this one for the testing . . . hope successfully. . .
project aku lepas ini adalah anime one piece. . . aku akan letak yang latest dahulu dan kemudian yang dulu2 starting dari episod 1 . ngeh ngeh ngeh




Mari Belajar Bahasa Jepun 2

Posted: by Amonree in Labels:
1

Assalamualaikum . . . Selamat tengahari . . . konnichiwa . . .

So . . . bersambunglah semula kelas bahasa jepun kita . . .




Jom kita mulakan kelas. . .

Perkataan hari ini adalah request ataupun permintaan

  • Tolong = Onegai
  • Dengar = Kiite
  • Bertenang = Ochitsuite
  • Senyap = Shi!
  • Tunggu = Matte
  • Mari = Kinasai
  • Pergi = Ikinasai
  • Senyap = Shizukani

Contoh2 ayat lak :

  • Chotto matte kudasai = Sila tunggu sebentar
  • Doozo ohairi kudasai = Silakan masuk

Kaiji chapter 3

Posted: by Amonree in Labels:
0

Bleach 402

Posted: by Amonree in Labels:
0

Assalamualaikum . . . New bleach . . .



Download

Kaiji anime 10

Posted: Tuesday, May 4, 2010 by Amonree in Labels:
0

Kaiji anime 9

Posted: by Amonree in Labels:
0

Kaiji anime 8

Posted: by Amonree in Labels:
0

Kaiji anime 7

Posted: by Amonree in Labels:
0

Kaiji anime 6

Posted: by Amonree in Labels:
0

No 6 pulak . . .



Kaiji anime 5

Posted: by Amonree in Labels:
0

Enjoy Watching !!!

Kaiji anime 4

Posted: by Amonree in Labels:
0

Kaiji anime no 4. . . enjoy!!!


Kaiji anime 3

Posted: by Amonree in Labels:
0

Assalamualaikum semua . . . so ni sambungan kaiji anime . . .
selamat menonton. . .




One Piece 583 Download

Posted: Monday, May 3, 2010 by Amonree in Labels:
0

One piece yang terbaru dah keluar rakan2. . . cepat2 rembat


Download

Kaiji anime 2

Posted: by Amonree in Labels:
0

Assalamualaikum dan selamat malam semua lau korang bukak malam la. . . sebab aku tulis ni da malam. . hehe

Apapun enjoy watching. . .

kaiji anime 1

Posted: Sunday, May 2, 2010 by Amonree in Labels:
0

Assalamualaikum wbt. . . seperti yang dijanjikan. . . ini lah dia anime kaiji yang dijanji-janjikan. .

aku cadangkan korang tgok la anime dia and then baru la baca manga dia coz. . . manga dia terputus di tengah jalan smpai volume 1 sahaja dan bersmbung di volume 14. . . so anime 1-26 yang akan aku letakkan cover semua volume 1 sampai 14 untuk manga la. .


Kaiji chapter 1 dan 2

Posted: by Amonree in Labels:
0

Penat menunggu tenet yang lembab. . . sempat upload 2 chapter je. . .yang lain next post k. . .

enjoy!!!



Download
01
02

Mari Belajar Bahasa Jepun ( Japan )

Posted: by Amonree in Labels:
0

Assalamualaikum para2 tetamu sekalian di blog ku . . . sementara menunggu untuk mengupload manga kaiji . . . sebab internet lembab malam ni. . . so aku nak wujudkan ruangan ini la . . .

Ruangan untuk belajar bahasa jepun. . . takkan la baca saja manga dan tengok anime. . . Jadi sedikit sebanyak aku akan kongsikan perkataan yang biasa digunakan dalam bahasa jepun. . . so marilah sama2 kita belajar bahasa jepun . . .




Jom kita mulakan kelas. . .

kita mulakan dengan greeting atau pun ucapan salam di sana

  • Hello = adowm0
  • Selamat pagi = ohayou gozaimasu
  • Selamat tengahari = konnichiwa
  • Selamat petang = konbanwa
  • Selamat malam = oyasumi nasai
  • Jumpa lagi/sebentar lagi = dewa mata
  • Jumpa esok = dewa ashita
  • Apa khabar = ogenki desu ka / Hajimemashite*
  • Bagaimana keadaan kamu = hajimemashite
  • Gembira berjumpa kamu = oai-deki-te ureshii-desu
  • Gembira berkenalan kamu = Yoroshiku
  • Makan dahulu = ittadakimasu!! ( macam naruto tu. . hehe )

* Hajimemashite digunakan jika berjumpa orang kali pertama


Ok buat sementara waktu. . . nanti aku sambung kelas ini dengan perkataan lain pula k..
chiow

Kaiji ( Pengenalan )

Posted: Saturday, May 1, 2010 by Amonree in Labels:
0

Assalamualaikum semua dan salam 1 Malaysia. . . :) Baru je lepas solat Magrhib dan sementara menunggu AF start ( teman makcik tgok je. . . hehe ) jadinya post aku kali ni nak mengenalkan la manga yang aku selalu ikuti kebelakangan ini . . .

Walaupun lukisan manga ini tak la secantik sangat . . . tapi kisahnya cukup menarik sehingga buat aku menjadi tak sabar dengan kisah hidup si Kaiji ini . . .

Sinopsis manga ini mengisahkan kehidupan seharian Kaiji yang merupakan seorang kaki judi dan tak ada pekerjaan. . . dalam komik ini. . golongan seperti ini dipanggil sampah ( bukan aku yang panggil )

Dia rasa kehidupan dia cukup tak bermakna sehingga satu hari datang la si peminjam duit @ ceti @ Along kat tempat kita . . . Kaiji telah terperangkap dengan surat pinjaman wang yang tinggi sebab telah menjadi penjamin kepada bekas kawan sekerjanya yang dahulu . . .

So macam mana Kaiji mahu membayar hutang tu . . . sama2 la korang baca. . . nanti tak syok pulak . . . hehe Yang pastinya kisah manga ni lain dari yang lain yang membuatkan korang rasa kesian pun ada. . . macam2 la. .


Ni lah si kaiji


Manga kaiji telah pun dianimasikan dan jugak telah difilemkan dann telah disiarkan baru2 ni. . . aku adala pergi tgok. . . walaupun lain sedikit kisah dan wataknya. . . tapi feelnya tetap ada. . .

Apa yang pasti kalau korang ikuti manga dan anime Kaiji ni. . . korang akan rasa mcam tak ada something tak cukup. . . tak cukup kejam kot. . haha



Filem kaiji yang menjenguk pawagam di Malaysia baru2 ini


Starting post lepas ni. . . aku akan uploadkan link yang download manga Kaiji . . . dan juga anime nya la. . . wokey? ada beza dua tu. . .hehe

ok semua chiow

Selamat Hari Pekerja

Posted: by Amonree in
0

Assalamualaikum semua yang masuk la nengok2 dalam ni. . . walaupun tak banyak post lagi . . . hehehe

So harini 1 Mei 2010 adalah hari pekerja. . . so ' Selamat Hari Pekerja'


Para-para Pekerja gigih mencari rezeki


Jadi semua orang dapat la berehat kat rumah kan sempena hari pekerja ni . . . Walaupun memang jatuh hari da cuti ( siot tol. . . dalam hati. . .hehe)

Hari ni aku ikot la family aku pergi kenduri kawen kat Ampang. . . Jauh punya perjalanan tapi hampes . . . x syok sangat. . . makanan ok2 je . . . orang lak ramai . . . Makan terus chow . . .hehehee

So pasni komik Kaiji akan muncul dalam blog ni. . . jadi apa dia kisah komik Kaiji ni. . . Sama2 kita nantikan. . .

Bleach 401 Download

Posted: Friday, April 30, 2010 by Amonree in Labels:
0

Latest Bleach . . .

Download

One Piece 582 Download

Posted: by Amonree in Labels:
0

Nilah Komik yang paling aku minat . . . hehe


so . . rembat

Naruto 492 Download

Posted: by Amonree in Labels:
0

So . . . First kerja aku . . . bukan curi . . . hehe


Download

Naruto , Bleach , One Piece

Posted: by Amonree in
0

Assalamualaikum kepada sesiapa yang melawat . . . .


So . . .

Seingin akula . . .

Aku akan meletak link2 untuk mendownload manga2 yang popular seperti naruto , one piece

dan jugak bleach . . .


Tapi . . .

Sabarla dulu ye . . .

Buat masa ni. . . Aku akan letak yang latest2 la. . . kalau ada permintaan. . . aku akan letak yang lama2 la. . . ok?? hehe

Dan kat bawah ni. . . aku letak la pic komik yang bakal muncul dalam blog ini . . .

huahuahua...



One Piece

Bleach


Naruto

Wira tunggal 1-18

Posted: by Amonree in Labels:
0

Mai2 download...maru2 rembat...hehehe
Download sini yek:

Perkembangan Blogku

Posted: Thursday, April 29, 2010 by Amonree in
0

So . . . Assalamualaikum semua


Akupun mula la nak menghias blog aku ni...jadi cantik sket... baru semangat nak mengepos apa2 manga dan komik yang baru kan....hehe.. jadi setakat ni...leh la cantik skit...siap ada shout lagi... Pencapaian terbaik la buat diriku yang tak reti ini...hehe



Sekalung pujian la wat miss Zack aka miss Ayu merangkap kawan skype aku yang sudi la memberi bantuan untuk mengajar eden yang tak reti lansung bab2 blog ni...hehehe


so trimas bebanyak







tepuk2





Okla tu...malam karang sambung lak dengan posting aku yang seterusnya... komik2 dan manga2 akan muncul didalam my next post... hehehe..
tunggu . . . .



Welcome

Posted: Sunday, April 25, 2010 by Amonree in
0



Hello.... Akhirnya wujud juga akhirnya blog aku yang diberi nama manga thief... dengan maksud komik itu akan dicuri...hehehe just kidding

so....akupun tak tahu lagi cara nak guna blog ni...so take time skit ar nak tunggu.... apa pun... aku try la satu ni...

download

Pages