Kisah KTM @ Komuter

Posted: Saturday, May 8, 2010 by Amonree in Labels:
0

Assalamualaikum . . . Akhirnya ada juga masa untuk aku menulis di blog aku ini . . . Sebelum aku updated dengan anime atau pun manga yang akan ku letak . . . terpanggil la aku untuk menceritakan kisah di KTM . . Korang semua mesti biasa naik kan?? Dan mungkin biasa la kisah ni . . .Tetapi aku just nak ingatkan sahaja . . . Siapa yang terkena sendiri mahu ingat k??



Kisah bermula di


Stesen KTM Serendah, tempat aku tunggu tren nak g KL. hehe


Inilah tiket KTM yang berharga RM4.30. . . mahal tu


Lenggangnya . . . aku sorang ke duk menunggu ek???


Tu kisah waktu pagi time tak busy tambahan pula dari serendah tempat orang tak ramai . . hehe
Kita tgok waktu balik pula waktu aku menunggu tren di KL Sentral pukul 5.10


Baru la syok nenggok ramai orang tunggu. . .hehehe


Dalam tren plak, dah kene berdiri den. . . Ponat tul


Kisah bermula disini. . .


Adik buat apa tu keliling tiang tu. . . Lah, adik pun kene berdiri ya. . . kesian kat adik sama macam abang jugak kene berdiri kan. . .

Mana penumpang yang duduk2 ??? sama2 kita tengok . . .


Muda - mudi seronoknya duduk . . . buat2 tak nampak adik tu berdiri dan yang lebih teruk kat bawah ni . . .


Sedapnya ko tidur bro. . . padahal time adik tu baru masuk aku nampak ko terkebil2 buat tak nampak. . . sekarang ko tidur plak . . . elok la tu jadi mcam Adlin yang dalam iklan tu, buat2 tidur. . .


Adik tu terus melihat brother tu. . . "Abang tak mahu bagi saya duduk ke??"


Penat ya adik? kesian adik ni sampai terduduk penat berdiri. .


Lastly adik ni menanggis kerana penat berdiri . . . tetapi tetap tak ada orang bagi tempat
duduk . . . Dalam tren ni ada orang tua , baby dan ibu mengandung yang tak dapat duduk tetapi tak sempat aku ambil gambar. . .


Logo bagi tempat duduk bagi mereka yang memerlukan hanyalah sia2 jika Orang kita semuanya pentingkan diri . . . Bagi mereka yang terasa tu ubahlah perangai. . . kasihanlah dekat mereka yang lebih memerlukan tempat duduk . . .

Benda ni tiap2 hari aku tengok . . . tak matinya kalau tak dapat tempat duduk kan?? better jadi mcam bro kat bawah ni. . . bawa tempat duduk sendiri



0 comments:

Pages